Ovnbagt torsk med rugbrødscrumble, sennepssauce og rødbedesalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Torsk med sennepssauce, rødbeder og hakkede æg er en velkendt klassiker. Her har den milde torsk fået et løft med sprøde rugbrødskrummer, og rødbederne har fået selskab af både persille, løg og en mild dressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Afkøl dem i koldt vand, og gnid skindet af. Skær dem i både eller små tern.
Pil og hak rødløg. Skyl og hak persille fint. Pisk vineddike og olie sammen. Bland rødbeder, løg og persille sammen med dressingen, og smag til med salt og peber. Anret salaten i en skål, hak de hårdkogte æg, og drys dem over salaten.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en stor gryde med letsaltet vand i 12-15 minutter.
Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og kog op under omrøring. Småkog ved svag varme i mindst 5 minutter. Smag saucen til med salt, peber og sennep.
Tænd ovnen på 175°. Skær torsken i 4 stykker. Bøj eventuelle tynde ender ind under fisken, så alle stykker er ca. lige høje. Læg torsken i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Riv rugbrødet, fordel det over torsken, og dryp med olie.
Bag fisken i ovnen i 10-12 minutter. Tænd evt. for grillen de sidste minutter, så rugbrødet bliver sprødt. Servér torsken med rødbedesalat, sennepssauce og kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk