Ovnbagt tomatsalat med svinemørbrad

Tomatsalat med mozzarella og basilikum smager godt, men det smager faktisk endnu bedre, hvis det bages i ovnen sammen med svinemørbrad.

Ingredienser

Sådan gør du

Afpuds mørbraderne, skær dem i 2 cm tykke skiver, og krydr med salt og peber. Brun dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
Tænd ovnen på 200º.
Fordel de stegte mørbradskiver i et ovnfad.
Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem oven på kødet sammen med mozzarellakugler og grofthakkede oliven. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Tag lidt basilikum fra til pynt, og læg resten i en foodprocessor sammen med skyllet persille, pinjekerner, parmesan og olie.
Blend det til en tyk pesto, og smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
Skyl agurken, og skær den i tynde spaghettistrimler, gerne med en spiral slicer. Top ovnretten med agurkespaghetti, basilikumpesto og plukkede basilikumblade.

Tip!

Mørbradskiverne kan steges på havegrillen. Det samme gælder capresesalaten: Læg kød, tomater, mozzarella og oliven i en foliebakke, og sæt foliebakken på grillristen, gerne med låg eller alufolie over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar