Ovnbagt tomatsalat med svinemørbrad
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Tomatsalat med mozzarella og basilikum smager godt, men det smager faktisk endnu bedre, hvis det bages i ovnen sammen med svinemørbrad.
Ingredienser
Sådan gør du
Afpuds mørbraderne, skær dem i 2 cm tykke skiver, og krydr med salt og peber. Brun dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
Tænd ovnen på 200º.
Fordel de stegte mørbradskiver i et ovnfad.
Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem oven på kødet sammen med mozzarellakugler og grofthakkede oliven. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Tag lidt basilikum fra til pynt, og læg resten i en foodprocessor sammen med skyllet persille, pinjekerner, parmesan og olie.
Blend det til en tyk pesto, og smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
Skyl agurken, og skær den i tynde spaghettistrimler, gerne med en spiral slicer. Top ovnretten med agurkespaghetti, basilikumpesto og plukkede basilikumblade.
Tip!
Mørbradskiverne kan steges på havegrillen. Det samme gælder capresesalaten: Læg kød, tomater, mozzarella og oliven i en foliebakke, og sæt foliebakken på grillristen, gerne med låg eller alufolie over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk