Ovnbagt rødfisk med fennikel og persillade
18. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Det ser festligt ud at sætte en hel rødfisk på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens fisken, og dup den tør. Læg den i et ovnfast fad. Skær citronen i skiver, og læg dem ind i fisken. Krydr den indvendigt med salt og peber.
Skær fenniklen i grove både, og læg dem rundt om fisken. Dryp olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.
Skyl og hak persillen. Pil og hak hvidløget fint. Riv citronskallen fint. Bland persille, hvidløg og citronskal i en skål til en persillade.
Drys persilladen over fisken, og servér evt. med kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk