Ovnbagt risotto med sprød parmaskinke
Risotto uden at røre? Jep! Spar på armkræfterne, og lad i stedet ovnen gøre det hårde arbejde. Det giver en lækker risotto, der stadig har bid.

31-60 min.
(3)
28. februar 2019 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Risotto
- skalotteløg
- 1
- hvidløg
- 1 fed
- knoldselleri
- 150 g
- gulerødder
- 150 g
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- smør til stegning
- 50 g
- risottoris
- 300 g
- hønsebouillon
- 1 liter
- friskrevet parmesan
- 20 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
Sprød parmaskinke
- parmaskinke
- 4 skiver
Til servering
- frisk basilikum
- ½ potter
Sådan gør du
Risotto
Tænd ovnen på 180°. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær begge dele i små tern.
Opvarm olie og smør i en tykbundet gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Steg løg og hvidløg i 1-2 minutter,
til de er klare. Lad rodfrugterne stege med i gryden i 1-2 minutter.
Tilsæt ris, og vend godt rundt, til risene bliver klare i farven. Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Sæt gryden i ovnen i 25 minutter.
Sprød parmaskinke
Læg parmaskinke på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist skinken i ovnen i 6-7 minutter, til den er sprød.
Risotto, fortsat
Rør parmesan og olie i risottoen. Smag til med salt og peber.
Servering
Anret risottoen i skåle, og pynt med sprød parmaskinke og plukket basilikum. Servér straks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner