Ovnbagt risotto med sprød parmaskinke

Risotto uden at røre? Jep! Spar på armkræfterne, og lad i stedet ovnen gøre det hårde arbejde. Det giver en lækker risotto, der stadig har bid.

Ovnbagt risotto med sprød parmaskinke
31-60 min.

(3)

28. februar 2019 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Risotto

skalotteløg
1
hvidløg
1 fed
knoldselleri
150 g
gulerødder
150 g
olivenolie til stegning
1 spsk.
smør til stegning
50 g
risottoris
300 g
hønsebouillon
1 liter
friskrevet parmesan
20 g
olivenolie
2 spsk.
salt og peber

Sprød parmaskinke

parmaskinke
4 skiver

Til servering

frisk basilikum
½ potter

Sådan gør du

Risotto

Tænd ovnen på 180°. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær begge dele i små tern.
Opvarm olie og smør i en tykbundet gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Steg løg og hvidløg i 1-2 minutter, til de er klare. Lad rodfrugterne stege med i gryden i 1-2 minutter.
Tilsæt ris, og vend godt rundt, til risene bliver klare i farven. Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Sæt gryden i ovnen i 25 minutter.

Sprød parmaskinke

Læg parmaskinke på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist skinken i ovnen i 6-7 minutter, til den er sprød.

Risotto, fortsat

Rør parmesan og olie i risottoen. Smag til med salt og peber.

Servering

Anret risottoen i skåle, og pynt med sprød parmaskinke og plukket basilikum. Servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'