Ovnbagt risotto med sprød parmaskinke
28. februar 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Risotto uden at røre? Jep! Spar på armkræfterne, og lad i stedet ovnen gøre det hårde arbejde. Det giver en lækker risotto, der stadig har bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær begge dele i små tern.
Opvarm olie og smør i en tykbundet gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Steg løg og hvidløg i 1-2 minutter,<br />
til de er klare. Lad rodfrugterne stege med i gryden i 1-2 minutter.
Tilsæt ris, og vend godt rundt, til risene bliver klare i farven. Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Sæt gryden i ovnen i 25 minutter.
Læg parmaskinke på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist skinken i ovnen i 6-7 minutter, til den er sprød.
Rør parmesan og olie i risottoen. Smag til med salt og peber.
Anret risottoen i skåle, og pynt med sprød parmaskinke og plukket basilikum. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk