Ovnbagt risengrød med sveskekompot og appelsiner
14. februar 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne dejlige grød kan sagtens fungere som aftensmad, men det er altså også en kærlig morgenmad, hvis du har god tid! Sveskemosen er blød og lækker, og kan også bruges oven på sprøde vafler og rullet ind i pandekager.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Kog grødrisen op med vand, og lad det koge i 3-4 minutter. Hæld mælk over, og bring det i kog. Læg låg på, og sæt gryden i ovnen i 45 minutter. Rør rundt i grøden hvert 10. minut. Smag grøden til med salt.
Tjek sveskerne for evt. sten, og hak dem groft. Læg dem i en gryde med kanelstang, vand og appelsinjuice. Lad det simre forsigtigt i 15 minutter, til væsken er kogt næsten væk, og sveskerne er blevet store. Smag til med honning.
Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i filetter. Servér risengrøden med appelsinfiletter, sveskekompot, finthakket basilikum og ristede pinjekerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Risengrød til overs? Lav lækre klatkager af risengrød