Ovnbagt risengrød med sveskekompot og appelsiner

14. februar 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Denne dejlige grød kan sagtens fungere som aftensmad, men det er altså også en kærlig morgenmad, hvis du har god tid! Sveskemosen er blød og lækker, og kan også bruges oven på sprøde vafler og rullet ind i pandekager.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 125°. Kog grødrisen op med vand, og lad det koge i 3-4 minutter. Hæld mælk over, og bring det i kog. Læg låg på, og sæt gryden i ovnen i 45 minutter. Rør rundt i grøden hvert 10. minut. Smag grøden til med salt.
Tjek sveskerne for evt. sten, og hak dem groft. Læg dem i en gryde med kanelstang, vand og appelsinjuice. Lad det simre forsigtigt i 15 minutter, til væsken er kogt næsten væk, og sveskerne er blevet store. Smag til med honning.
Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i filetter. Servér risengrøden med appelsinfiletter, sveskekompot, finthakket basilikum og ristede pinjekerner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar