Ovnbagt pandekage med vaniljesauce og bær

2. juli 2019 af .

Foto: Fabian Björk

Alle elsker pandekager, og du vil helt sikkert også knuselske denne kæmpe udgave af den søde spise. Her bages dejen nemlig i ovnen – så slipper du ovenikøbet også for at vende den ene pandekage efter den anden.

Bemærk
Hviletid: Pandekagedej, 10 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 støbejernspande, ca. 23 cm i diameter

Sådan gør du

Sæt støbejernspanden ind i ovnen på en rist, og tænd ovnen på 225°.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i en skål, og rør vaniljesukker, mælk og mel i med en ske. Lad dejen stå i ca. 10 minutter.
Tag den brandvarme støbejernspande ud af ovnen, og smelt smørret på den. Sørg for, at det fordeles jævnt. Hæld al dejen på panden, og stil panden tilbage i ovnen.
Lad pandekagen bage i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gennembagt.
Pisk æggeblommer og sukker sammen med et piskeris i en skål. Rør melet i.
Bring mælk og vaniljesukker i kog i en lille gryde, og hæld den kogende mælk i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker med piskeriset. Hæld det hele tilbage i gryden, og bring det i kog under omrøring. Kog i 2 minutter.
Lad vaniljesaucen afkøle i en skål under jævnlig omrøring, så du undgår, at den trækker skind.
Top pandekagen med brombær, mynte og sigtet flormelis. Servér med vaniljesauce.

Tip!

Hvis du ikke har en støbejernspande, kan du sagtens bage denne lækre pandekage i et rundt ovnfast fad. Vaniljesaucen kan også sagtens erstattes af en færdigkøbt fra supermarkedet, fx af mærket Karolines Køkken.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar