Ovnbagt mørksej i hvidvinssauce
3. maj 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Hvidvinsaucen her kan bruges til alle slags fisk, men også andre typer kød – den smager nemlig helt henrivende.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak løg, og sautér det i smør i en gryde, til det er blødt. Hæld hvidvin over, og lad det simre ved middel varme i 15 minutter.
Tilsæt bouillon og fløde, og kog saucen ind i ca. 20 minutter. Opløs majsstivelsen i en lille smule koldt vand, og jævn saucen. Varm den igennem, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skær fisken i portionsstørrelser, og læg den i et ovnfast fad.
Riv citronskal hen over den, og dryp med ca. ½ tsk. af saften. Krydr med salt og peber, og sæt et par smørklatter på.
Del blomkålen i mindre buketter, og læg dem i fadet rundt om fisken. Bag retten i 10 minutter.
Drys grofthakkede hasselnødder over, og fortsæt bagningen i ca. 10 minutter, til kødet er blevet mælkehvidt.
Servér den ovnbagte ret med hvidvinssauce og flute.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk