Ovnbagt laks og vilde ris med broccoli
10. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Skift de sædvanlige hvide ris ud med en den vilde variant, som mætter godt og ser flot ud på tallerkenen. Servér en lækker ovnbagt laks og persilledressing til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl risene i koldt vand i en sigte, og kog dem i letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre.
Skyl broccoli, og skær den i buketter. Lad broccolien koge med i de sidste 4 minutter af risenes kogetid. Hæld vandet fra, og hold ris og broccoli varme.
Tænd ovnen på 200°. Skær laksefileten i lige store stykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rør citronskal og -saft sammen med balsamico, olie, salt og peber.
Skyl persillen, hak den fint, og rør den i dressingen sammen med kapers.
Anret laks og ris med broccoli på et stort fad, og hæld persilledressing over lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk