Ovnbagt laks og kartoffelsalat med rygeost
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Servér ovnbagt laks med en lækker og cremet kartoffelsalat, det er både nem og dejlig aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle helt af.
Rør rygeost sammen med skyr, og krydr med salt og peber. Skyl agurken, og skær den i små tern. Skær kartoflerne i mundrette stykker, og vend dem med agurk, plukket dild og rygeostdressingen.
Læg laksebøfferne i et smurt ovnfad, og krydr dem med salt og peber. Bag dem i en 170º varm ovn i ca. 12 minutter, til de er netop gennemstegte.
Skyl og tør rucolaen. Blend ingredienserne til pestoen sammen i en foodprocessor/ minihakker.
Fordel rucolapestoen over den bagte laks, og server med kartoffelsalat som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk