Ovnbagt laks med speltsalat med blåbær
Sæt en hel lakseside i ovnen, og der er hurtigt mad til mange munde.

0-30 min.
(0)
3. december 2020 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Ingredienser
personer
Laks
- fersk lakseside
- 800 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- salt og peber
Speltsalat
- parboiled speltkerner
- 3 dl
- blandet grøn salat
- 125 g
- blåbær
- 125 g
- feta
- 100 g
- mandler
- ½ dl
Vinaigrette
- citroner
- ½
- olivenolie
- 3 spsk.
- dijonsennep
- 1 tsk.
- honning
- 1 tsk.
- salt og peber
Sådan gør du
Laks
Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg laksen i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Pensl laksen med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter, til laksen er gennemstegt.
Speltsalat
Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken.
Vinaigrette
Skyl citronen, og pres saften ud i en skål. Rør de øvrige ingredienser til vinaigretten sammen med citronsaften.
Speltsalat, fortsat
Afdryp speltkernerne, og vend dem sammen med vinaigretten. Skyl og tør salaten, og fordel den på et salatfad. Vend speltkernerne i salaten. Skyl og tør blåbærrene, og drys dem over salaten. Smuldr fetaen, og drys den over salaten. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten.
Servering
Servér ovnbagt laks med speltsalat.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner