Ovnbagt laks med speltsalat med blåbær
3. december 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Sæt en hel lakseside i ovnen, og der er hurtigt mad til mange munde.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg laksen i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Pensl laksen med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter, til laksen er gennemstegt.
Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken.
Skyl citronen, og pres saften ud i en skål. Rør de øvrige ingredienser til vinaigretten sammen med citronsaften.
Afdryp speltkernerne, og vend dem sammen med vinaigretten. Skyl og tør salaten, og fordel den på et salatfad. Vend speltkernerne i salaten. Skyl og tør blåbærrene, og drys dem over salaten. Smuldr fetaen, og drys den over salaten. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten.
Servér ovnbagt laks med speltsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk