Ovnbagt laks med speltsalat med blåbær

Sæt en hel lakseside i ovnen, og der er hurtigt mad til mange munde.

Ovnbagt laks med speltsalat med blåbær
0-30 min.

(0)

3. december 2020 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Laks

fersk lakseside
800 g
olivenolie
1 spsk.
salt og peber

Speltsalat

parboiled speltkerner
3 dl
blandet grøn salat
125 g
blåbær
125 g
feta
100 g
mandler
½ dl

Vinaigrette

citroner
½
olivenolie
3 spsk.
dijonsennep
1 tsk.
honning
1 tsk.
salt og peber

Sådan gør du

Laks

Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg laksen i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Pensl laksen med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter, til laksen er gennemstegt.

Speltsalat

Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken.

Vinaigrette

Skyl citronen, og pres saften ud i en skål. Rør de øvrige ingredienser til vinaigretten sammen med citronsaften.

Speltsalat, fortsat

Afdryp speltkernerne, og vend dem sammen med vinaigretten. Skyl og tør salaten, og fordel den på et salatfad. Vend speltkernerne i salaten. Skyl og tør blåbærrene, og drys dem over salaten. Smuldr fetaen, og drys den over salaten. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten.

Servering

Servér ovnbagt laks med speltsalat.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'