Ovnbagt laks med speltsalat med blåbær

3. december 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Sæt en hel lakseside i ovnen, og der er hurtigt mad til mange munde.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg laksen i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Pensl laksen med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter, til laksen er gennemstegt.
Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken.
Skyl citronen, og pres saften ud i en skål. Rør de øvrige ingredienser til vinaigretten sammen med citronsaften.
Afdryp speltkernerne, og vend dem sammen med vinaigretten. Skyl og tør salaten, og fordel den på et salatfad. Vend speltkernerne i salaten. Skyl og tør blåbærrene, og drys dem over salaten. Smuldr fetaen, og drys den over salaten. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten.
Servér ovnbagt laks med speltsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar