Ovnbagt laks med krydderurtetopping

30. oktober 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Laks er den allermest populære spisefisk blandt danskerne, og det er der god grund til. Ud over at det saftige kød har en lækker smag, er laksen nemlig både supersund og nem at tilberede. Prøv at bage den i ovnen med en grøn topping ovenpå, og spis den sammen med en frisk sensommersalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl persille og purløg. Læg dem i et glas, og klip dem i mindre stykker. Hak pistacienødder groft.
Mos fetaost, olivenolie og citronsaft sammen med en gaffel i en skål. Rør krydderurter, salt og peber i.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Fordel 2/3 af krydderurteblandingen oven på laksen, og steg den i ovnen i ca. 20 minutter, til al kødet har skiftet farve og fordeler sig i fine flager.
Kog perlebyg efter emballagens anvisning, og lad dem køle af.
Pil rødløg, og del hvert løg i 6-8 både. Pil lagene fra hinanden, og steg dem på en pande i en blanding af smør og olie ved middel varme i ca. 12 minutter, til de er bløde og søde.
Skyl blåbær, og dup dem tørre. Bælg ærterne.
Vend perlebyg med den sidste tredjedel af krydderurteblandingen, bløde rødløg, ærter og blåbær.
Servér med ekstra persille og fintrevet citronskal på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar