Ovnbagt laks med kørvel og kartoffelsalat med radiser og ærter
Frisk fisk og nye kartofler er et sandt sommerhit.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- fersk laksefilet med skind
- 1 kg
- kørvel
- 1 bundter
- usprøjtet citroner
- 1
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
- peber
Kartoffelsalat
- nye små kartofler
- 500 g
- radiser
- 1 bundter
- friskbælgede ærter
- 200 g
Vinaigrette
- dijonsennep
- 1 spsk.
- vineddike
- 1 spsk.
- olivenolie
- 5 spsk.
- salt
- peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på et stykke bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad.
Hak kørvel groft, og gem lidt til pynt. Fordel kørvel over laksen. Skyl og skær citronen i tynde skiver, og læg dem oven på fisken. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.
Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Rens radiserne, og skær dem i skiver.
Bland kogte kartofler, radiser og friskbælgede ærter.
Vinaigrette
Rør sennep med vineddike. Rør olien i lidt efter lidt, til konsistensen er jævn. Smag til med salt og peber.
Hæld vinaigretten over kartoffelsalaten, og servér sammen med laksen.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner