Ovnbagt laks med kørvel og kartoffelsalat med radiser og ærter

Frisk fisk og nye kartofler er et sandt sommerhit.

Ovnbagt laks med kørvel og kartoffelsalat med radiser og ærter
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
fersk laksefilet med skind
1 kg
kørvel
1 bundter
usprøjtet citroner
1
olivenolie
2 spsk.
salt
peber

Kartoffelsalat

nye små kartofler
500 g
radiser
1 bundter
friskbælgede ærter
200 g

Vinaigrette

dijonsennep
1 spsk.
vineddike
1 spsk.
olivenolie
5 spsk.
salt
peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på et stykke bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad.
Hak kørvel groft, og gem lidt til pynt. Fordel kørvel over laksen. Skyl og skær citronen i tynde skiver, og læg dem oven på fisken. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.

Kartoffelsalat

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Rens radiserne, og skær dem i skiver.
Bland kogte kartofler, radiser og friskbælgede ærter.

Vinaigrette

Rør sennep med vineddike. Rør olien i lidt efter lidt, til konsistensen er jævn. Smag til med salt og peber.
Hæld vinaigretten over kartoffelsalaten, og servér sammen med laksen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'