Ovnbagt laks med kørvel og kartoffelsalat med radiser og ærter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Frisk fisk og nye kartofler er et sandt sommerhit.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på et stykke bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad.
Hak kørvel groft, og gem lidt til pynt. Fordel kørvel over laksen. Skyl og skær citronen i tynde skiver, og læg dem oven på fisken. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Rens radiserne, og skær dem i skiver.
Bland kogte kartofler, radiser og friskbælgede ærter.
Rør sennep med vineddike. Rør olien i lidt efter lidt, til konsistensen er jævn. Smag til med salt og peber.
Hæld vinaigretten over kartoffelsalaten, og servér sammen med laksen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk