Ovnbagt laks med fennikel, granatæble og kanelris
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Ovnbagt laks er en favorit, du kan servere med god samvittighed. Kanelris, fennikel og granatæble sørger for at retten får en spændende og anderledes smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og snit begge dele fint. Varm en gryde op med olie, og steg løg, hvidløg og kanelstænger let i et par minutter, uden at løgene tager farve. Tilsæt basmatiris, og vend dem godt rundt. Tilsæt derefter vandet, og læg låg på gryden.
Bring det i kog, og lad risene simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
Tænd ovnen på 200°.
Rens fenniklen, halvér den, og snit den groft. Hak hvidløgsfeddene fint. Riv citronskallen på den fine side af et rivejern, og pres saften af citronen. Bland det hele sammen med oliven, timian og olivenolie, og krydr godt med salt og peber. Fordel det i et smurt ovnfad.
Skær laksen i lige store stykker, og læg dem oven på fennikelblandingen i ovnfadet. Bag retten i ovnen i ca. 10 minutter, til laksen er netop gennemtilberedt.
Halvér granatæblet, frigør kernerne, og drys dem over laksen i fadet. Servér retten med kanelris og yoghurt.
Tip!
Retten kan også laves med en anden type fisk eller tigerrejer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk