Ovnbagt kylling og porrer med feta og gulerodscreme
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Den saftige gulerodscreme er et sundt alternativ til en fed sauce, og den går rigtig godt til den ovnbagte kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingefileterne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og timiankviste. Læg 1 upillet hvidløgsfed oven på hver filet.
Flæk og skyl porrerne. Skær dem i lange skiver på 5-6 cm, og læg dem i et andet ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag kylling og porrer i en 200° varm ovn i 20 minutter.
Kog quinoa som angivet på emballagen.
Skræl gulerødder og kartoffel, og skær dem i tern. Læg dem i en gryde, hæld vand over, så det netop dækker, og kog dem helt møre. Hæld kogevandet fra, men gem lidt af det.
Blend gulerødderne til en glat, blank creme med en stavblender. Tilsæt lidt kogevand, hvis den er for tyk. Krydr med salt og peber.
Drys de bagte porrer med smuldret feta, og servér som tilbehør til kyllingefileterne sammen med quinoa og gulerodscreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk