Ovnbagt kalveculotte med rodfrugter og svesker

28. februar 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Alt i ét fad gør glad – ikke mindst fordi det gør mængden af opvask betragteligt mindre. Og så tager retten ikke særlig lang tid at forberede, inden den skal i ovnen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Afpuds culottestegen for sener, rids fedtsiden, og læg stegen i et smurt ovnfad. Krydr med salt og peber.
Hak rosmarin groft, og drys halvdelen over stegen. Pil hvidløg, skær dem i tynde skiver, og fordel dem over stegen.
Riv appelsinskallen fint, og skær appelsinen i kvarte. Drys appelsinskal over stegen.
Skræl rodfrugterne. Skær dem i grove stykker, og læg dem rundt om stegen i fadet.
Læg sveskerne mellem rodfrugterne. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og resten af den hakkede rosmarin.
Sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter.
Skyl og pluk persille, og drys det over fadet. Læg appelsinbåde ved, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar