Ovnbagt kalveculotte med rodfrugter og svesker
28. februar 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Alt i ét fad gør glad – ikke mindst fordi det gør mængden af opvask betragteligt mindre. Og så tager retten ikke særlig lang tid at forberede, inden den skal i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Afpuds culottestegen for sener, rids fedtsiden, og læg stegen i et smurt ovnfad. Krydr med salt og peber.
Hak rosmarin groft, og drys halvdelen over stegen. Pil hvidløg, skær dem i tynde skiver, og fordel dem over stegen.
Riv appelsinskallen fint, og skær appelsinen i kvarte. Drys appelsinskal over stegen.
Skræl rodfrugterne. Skær dem i grove stykker, og læg dem rundt om stegen i fadet.
Læg sveskerne mellem rodfrugterne. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og resten af den hakkede rosmarin.
Sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter.
Skyl og pluk persille, og drys det over fadet. Læg appelsinbåde ved, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk