Ovnbagt grød med æbler, blåbær og nødder
13. september 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Giv din morgenmad et nyt tvist ved at bage grøden i ovnen i stedet for at koge den i en gryde. Resultatet er en kagelignende grød, som er sprød på overfladen og dejligt saftig i midten.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Skyl æblerne, skær dem i tern uden kernehus, og fordel dem i bunden af et lille ovnfad.
Hæld de frosne blåbær over. Drys med sukker, kanel og majsstivelse, og vend rundt.
Bland speltflager, havregryn, sukker, bagepulver og krydderier i en skål. Tilsæt mandelmælk og æg, og vend det hele rundt.
Fordel grødblandingen oven på frugten i ovnfadet i et jævnt lag, så frugten dækkes. Hak mandler og hasselnødder groft, og fordel dem ud over grøden.
Drys med et tyndt lag rørsukker, og læg et par små smørklatter på toppen.
Bag grøden i ovnen i 30 minutter, til den er fast, og overfladen er gylden. Afkøl let, og servér med græsk yoghurt og blåbær. Pynt evt. med rød skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Du kan også prøve: Bagt havregrød med brombær og mandler
Powered by Froala Editor