Ovnbagt gnocchi med kødsauce
22. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Gnocchi minder om pasta, men er lavet på kartoffelmos. De er bløde og mætter godt, så retten her er comfortfood, når det er bedst.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Hak løg, og sautér det på en pande i olivenolie et par minutter. Tilsæt presset hvidløg, basilikum, oregano og chiliflager. Lad det riste i 1 minut, og brun kødet i krydderierne.
Hæld tomatpuré, tomatpassata, vand, salt, peber og sukker i. Varm kødsaucen igennem.
Vend kødsaucen med gnocchi direkte fra pakken, og læg det i et ovnfast fad. Pluk mozzarella over, og bag retten i ovnen ca. 25 minutter. Hold undervejs øje med, om gnocchierne suger så meget væske til sig, at der skal røres lidt vand i saucen.
Spis retten rygende varm med basilikumblade på toppen og en grøn salat ved siden af.
Tip!
Det nemmeste er at bruge en pande med høje kanter, som kan gå i ovnen. Så slipper du for at hælde retten over i et ovnfast fad og kan i stedet bruge den samme pande hele vejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk