Ovnbagt frittata med jordskoksalat

Frittata steges ofte på en pande, men hvis du laver den i ovnen, kræver det meget mindre fedtstof.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak løget fint, og steg det i ⅔ af olien og vand ved lav varme i 4-5 minutter. Vend halvdelen af rucolaen i, og tag panden af varmen.
Pisk æggene sammen i en skål, og smuldr fetaen i. Hak basilikum groft, halvér tomaterne, og vend det i æggemassen sammen med løgblandingen.
Skyl et stykke bagepapir under den kolde hane, og knug det fri for væde. Læg det i et ovnfast fad, og smør det med den resterende olie.
Hæld æggemassen i, og bag frittataen i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter.
Skræl eller skrub jordskokkerne, og høvl dem i meget tynde skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Vend skiverne i ⅓ af citronsaften.
Skyl og slyng radicchiosalaten, og bræk den i mindre stykker. Pisk en dressing af resten af citronsaften, olie og sennep, og smag til med salt og peber.
Bland jordskokker, radicchio og resten af rucolaen med dressingen. Servér retten med ristet rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar