Ovnbagt frittata med grønt og cheddar
11. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Frittata er italienernes svar på æggekage, som her ryger i ovnen for nemhedens skyld. Alternativt kan den laves på panden, men det er en smule mere tidskrævende.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens broccolien, og skær den i små buketter. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Steg broccoli, gulerødder og rødløg i olie på en pande ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt hakket timian, og krydr med salt og peber.
Pisk æg, mælk og sennep sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfad, og hæld æggemassen over. Drys med revet cheddar.
Sæt fadet i ovnen, og steg frittataen i 15-20 minutter, til overfladen er let gylden, og æggemassen har sat sig.
Pynt med frisk timian, og servér med rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk