Ovnbagt æggekage med spinat og champignoner

Æggekage er en supernem og budgetvenlig hverdagsklassiker. Fyld den med grøntsager, og servér med rugbrød – mums!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg, og skær det i tynde skiver. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl og afdryp spinaten.
Steg løg og champignoner i smør på en pande, til de er gyldne. Tilsæt spinat, og vend rundt, til bladene lige akkurat falder sammen.
Tænd ovnen på 200°. Fordel svampe-spinat-blandingen i bunden af et smurt ovnfad.
Skyl og hak persille, og tag lidt fra til pynt. Pisk æg, fløde og fintrevet parmesan sammen i en skål, og vend den hakkede persille i. Krydr æggeblandingen med timian, salt og peber.
Hæld æggemassen over grøntsagerne i fadet. Bag æggekagen i 20 minutter, til æggemassen er fast og gylden.
Drys det sidste persille over æggekagen, og servér den lun med godt rugbrød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
12. december 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar