Ovnbagt æggekage med spinat og champignoner
12. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Æggekage er en supernem og budgetvenlig hverdagsklassiker. Fyld den med grøntsager, og servér med rugbrød – mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg, og skær det i tynde skiver. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl og afdryp spinaten.
Steg løg og champignoner i smør på en pande, til de er gyldne. Tilsæt spinat, og vend rundt, til bladene lige akkurat falder sammen.
Tænd ovnen på 200°. Fordel svampe-spinat-blandingen i bunden af et smurt ovnfad.
Skyl og hak persille, og tag lidt fra til pynt. Pisk æg, fløde og fintrevet parmesan sammen i en skål, og vend den hakkede persille i. Krydr æggeblandingen med timian, salt og peber.
Hæld æggemassen over grøntsagerne i fadet. Bag æggekagen i 20 minutter, til æggemassen er fast og gylden.
Drys det sidste persille over æggekagen, og servér den lun med godt rugbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på æggekage
Powered by Froala Editor