Ovnbagt æggekage med kartofler, grønkål og bresaola

5. maj 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

En æggekage mætter godt, er nem at lave og kan fyldes med de grøntsagsrester, du har liggende i grøntsagsskuffen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og skær dem i tern. Kog kartoflerne i 8-10 minutter i en gryde med letsaltet vand, til de er næsten møre. Afdryp dem godt i en sigte.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Rens champignoner, og skær dem i halve. Skyl og afdryp grønkål. Hak persille fint.
Opvarm en dyb pande med smør, og steg løgene ved middel varme, til de er bløde og gennemsigtige. Steg kartofler og champignoner med på panden i 5 minutter, så grøntsagerne får lidt farve.
Tilsæt grønkål og finthakket persille, og steg videre ganske kort, til kålen er faldet lidt sammen. Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg, fløde og fintrevet parmesan sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ovnfad, hæld æggemassen over, og drys med chiliflager.
Sæt fadet i ovnen, og bag æggekagen i ca. 15 minutter, til æggemassen er fast og let gylden på toppen. Tag fadet ud af ovnen, og lad æggekagen køle af i 5 minutter.
Skær æggekagen i lagkagesnitter, og servér med rugbrød og bresaola.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar