Ovnbagt æggekage med broccoli, porrer og bacon
29. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
En ægte familieklassiker, når det skal være nemt og smage godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl broccoli, og skær den i mindre buketter. Rens porrer, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Skær bacon i tern.
Opvarm en pande med olie, og steg først baconternene let sprøde i ca. 5 minutter. Læg baconternene til afdrypning på en tallerken med fedtsugende papir. Kassér baconfedtet, og tør panden af.
Opvarm den samme pande med smør, og steg porreskiverne ved middel varme i ca. 5 minutter, til de er bløde.
Tænd ovnen på 200°. Fordel broccolibuketter, porreskiver og bacon i et mindre ovnfad. Skyl og hak persille fint. Pisk æg, fløde, mozzarella og persille sammen i en skål, og krydr med rosmarin, salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsager og bacon, og sæt fadet i ovnen. Bag æggekagen i ovnen i 20-25 minutter, til æggemassen er fast og gylden på toppen.
Skyl og hak persille groft. Drys persillen over æggekagen, og servér den lun med rugbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på æggekage!
Powered by Froala Editor