Ovnbagt æggekage med ærter, spinat og rejer

19. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Æggekage er en lynhurtig hverdagsret, der kan fyldes med alt godt fra grøntsagsskuffen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Steg rødløget på en pande med olie ved middel varme i 2 minutter. Tilsæt frosne ærter og skyllet spinat, og steg videre i 2-3 minutter, til spinaten er faldet sammen, og ærterne er tøet op.
Pisk æg og mælk sammen i en skål. Riv parmesanen fint, og rør halvdelen i æggeblandingen. Krydr med fintrevet citronskal, salt og peber.
Smør et ovnfad eller en pande, der kan tåle at gå i ovnen, med lidt olie eller smør. Fordel grøntsagerne i panden, hæld æggeblandingen over, og drys med resten af den friskrevne parmesan.
Sæt ovnfadet eller panden i ovnen, og bag æggekagen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast, og overfladen er gylden.
Top æggekagen med rejer og skyllet feldsalat, og servér med rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar