Ovnbagt æggekage med ærter, spinat og rejer
19. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Æggekage er en lynhurtig hverdagsret, der kan fyldes med alt godt fra grøntsagsskuffen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Steg rødløget på en pande med olie ved middel varme i 2 minutter. Tilsæt frosne ærter og skyllet spinat, og steg videre i 2-3 minutter, til spinaten er faldet sammen, og ærterne er tøet op.
Pisk æg og mælk sammen i en skål. Riv parmesanen fint, og rør halvdelen i æggeblandingen. Krydr med fintrevet citronskal, salt og peber.
Smør et ovnfad eller en pande, der kan tåle at gå i ovnen, med lidt olie eller smør. Fordel grøntsagerne i panden, hæld æggeblandingen over, og drys med resten af den friskrevne parmesan.
Sæt ovnfadet eller panden i ovnen, og bag æggekagen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast, og overfladen er gylden.
Top æggekagen med rejer og skyllet feldsalat, og servér med rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk