Overnight oat med æble og peanutbutter

Morgentræt? Så forbered morgenmaden aftenen før! Hovedingrediensen i "overnight oat" er havregryn, ligesom i en klassisk havregrød. Men i stedet for at koge ingredienserne i en gryde lader man dem passe sig selv i køleskabet natten over. Så mangler kun toppingen næste morgen.

Overnight oat med æble og peanutbutter
0-30 min.

(0)

25. november 2021 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Bemærk:Køletid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

personer

Overnight oat

havregryn
180 g
kokosmel
½ dl
chiafrø
2 spsk.
vaniljepulver
1 knsp.
salt
1 knsp.
kokosmælk light
1½ dl
mandelmælk
6 dl
honning
2 spsk.

Topping

peanutbutter
4 spsk.
yoghurt naturel 3,5 %
4 spsk.
limefrugter
1
æbler
2
tørrede dadler
6
hasselnøddekerner
4 spsk.
lakridspulver
½ tsk.

Sådan gør du

Overnight oat

Rør havregryn, kokosmel, chiafrø, vaniljepulver, salt, kokosmælk, mandelmælk og honning godt sammen i en skål.
Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet til næste dag.

Topping

Rør peanutbutter, yoghurt og friskpresset limesaft sammen i en skål til en jævn creme.
Skyl æblerne, og skær dem i tern.
Skær dadlerne i mindre stykker.
Hak hasselnødderne groft.
Anret grøden i skåle, og læg en skefuld peanutbuttercreme på toppen af hver portion.
Drys æble, dadler, hasselnødder og lakridspulver over hver portion.

Tip!

Du kan variere din grød med forskellige slags plantemælk. Mandelmælk giver en cremet konsistens, der smager let af mandler. Vælger du havremælk, får grøden en mere neutral smag.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'