Overnight oat med æble og peanutbutter
Morgentræt? Så forbered morgenmaden aftenen før! Hovedingrediensen i "overnight oat" er havregryn, ligesom i en klassisk havregrød. Men i stedet for at koge ingredienserne i en gryde lader man dem passe sig selv i køleskabet natten over. Så mangler kun toppingen næste morgen.

0-30 min.
(0)
25. november 2021 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Bemærk:Køletid: Mindst 12 timer.
Ingredienser
personer
Overnight oat
- havregryn
- 180 g
- kokosmel
- ½ dl
- chiafrø
- 2 spsk.
- vaniljepulver
- 1 knsp.
- salt
- 1 knsp.
- kokosmælk light
- 1½ dl
- mandelmælk
- 6 dl
- honning
- 2 spsk.
Topping
- peanutbutter
- 4 spsk.
- yoghurt naturel 3,5 %
- 4 spsk.
- limefrugter
- 1
- æbler
- 2
- tørrede dadler
- 6
- hasselnøddekerner
- 4 spsk.
- lakridspulver
- ½ tsk.
Sådan gør du
Overnight oat
Rør havregryn, kokosmel, chiafrø, vaniljepulver, salt, kokosmælk, mandelmælk og honning godt sammen i en skål.
Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet til næste dag.
Topping
Rør peanutbutter, yoghurt og friskpresset limesaft sammen i en skål til en jævn creme.
Skyl æblerne, og skær dem i tern.
Skær dadlerne i mindre stykker.
Hak hasselnødderne groft.
Anret grøden i skåle, og læg en skefuld peanutbuttercreme på toppen af hver portion.
Drys æble, dadler, hasselnødder og lakridspulver over hver portion.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner