Overnight oat med æble og peanutbutter

25. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Morgentræt? Så forbered morgenmaden aftenen før! Hovedingrediensen i "overnight oat" er havregryn, ligesom i en klassisk havregrød. Men i stedet for at koge ingredienserne i en gryde lader man dem passe sig selv i køleskabet natten over. Så mangler kun toppingen næste morgen.

Bemærk
Køletid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør havregryn, kokosmel, chiafrø, vaniljepulver, salt, kokosmælk, mandelmælk og honning godt sammen i en skål.
Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet til næste dag.
Rør peanutbutter, yoghurt og friskpresset limesaft sammen i en skål til en jævn creme.
Skyl æblerne, og skær dem i tern.
Skær dadlerne i mindre stykker.
Hak hasselnødderne groft.
Anret grøden i skåle, og læg en skefuld peanutbuttercreme på toppen af hver portion.
Drys æble, dadler, hasselnødder og lakridspulver over hver portion.

Tip!

Du kan variere din grød med forskellige slags plantemælk. Mandelmælk giver en cremet konsistens, der smager let af mandler. Vælger du havremælk, får grøden en mere neutral smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar