Overnight oat med æble og peanutbutter
25. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Morgentræt? Så forbered morgenmaden aftenen før! Hovedingrediensen i "overnight oat" er havregryn, ligesom i en klassisk havregrød. Men i stedet for at koge ingredienserne i en gryde lader man dem passe sig selv i køleskabet natten over. Så mangler kun toppingen næste morgen.
Bemærk
Køletid: Mindst 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør havregryn, kokosmel, chiafrø, vaniljepulver, salt, kokosmælk, mandelmælk og honning godt sammen i en skål.
Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet til næste dag.
Rør peanutbutter, yoghurt og friskpresset limesaft sammen i en skål til en jævn creme.
Skyl æblerne, og skær dem i tern.
Skær dadlerne i mindre stykker.
Hak hasselnødderne groft.
Anret grøden i skåle, og læg en skefuld peanutbuttercreme på toppen af hver portion.
Drys æble, dadler, hasselnødder og lakridspulver over hver portion.
Tip!
Du kan variere din grød med forskellige slags plantemælk. Mandelmælk giver en cremet konsistens, der smager let af mandler. Vælger du havremælk, får grøden en mere neutral smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk