Othellolagkage

Denne klassiske lagkage er opkaldt efter hovedrollen i Shakespeares tragedie, Othello. Kagen består bl.a. af en skøn og sej makronbund, luftige lagkagebunde, hindbærmarmelade, vaniljecreme, mørk glasur og rigeligt med flødeskum.

Othellolagkage
91-120 min.

(5)

April 29, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Afkøling: I alt ca. 5 timer

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 springform, 20 cm i diameter
  • Lagkageplast
  • 1 sprøjtepose med glat tylle

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

TIPS OG TRICKS TIL OTHELLO LAGKAGE

Othellolagkagen må være en af de mest populære lagkager herhjemme. De fleste bagere har den i vinduet, men du kan sagtens bage den selv. Det kræver lidt tid og tålmodig, men de forskellige elementer er ikke svære at lave. Følg opskriften ovenover og trin-billederne herunder, så får du en verdensklasse othello lagkage!

Othello lagkage opskrift

Opskriften på othello lagkage ser måske lidt lang og kringlet ud, men trinene er slet ikke så svære, hvis bare du bryder dem ned. Mange af elementerne kan også sagtens forberedes i god tid, og selve lagkagen kan godt samles tidligt på dagen, hvis den først skal serveres senere. Den kan også laves dagen før, men den smager nu bedst samme dag, den er lavet.

Vil du forberede dig, kan du lave både bundene og vaniljecremen 1-2 dage før, kagen skal samles. Dvs. at du kan laves til og med trin 3 i opskriften i god tid. Herunder forklarer vi hvert enkelt trin, så du nemt kan lave en god, gammeldags othellolagkage.

Trin 1: Vaniljecreme

Vaniljecreme kaldes også kagecreme, og den er faktisk ikke så svær at lave, som den lyder. Du skal blot røre ingredienserne sammen, og koge cremen op, til den tykner. Husk, at den sætter sig yderligere på køl.

Trin 2: Makronbund

Til en lækker makronbund skal du kun bruge tre ingredienser: marcipan, flormelis og æggehvider. Makronbunden minder lidt om kransekage, og du skal da heller ikke andet end at piske de tre ingredienser sammen, presse massen ned i din form og bage den. 

Trin 3: Lagkagebunde

Luftige lagkagebunde laves lidt som kagebunden til en roulade. Du blander ingredienserne, smører dejen ud på et stykke bagepapir, bager den og vender den ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, så du nemt kan fjerne det stykke bagepapir, bundene er bagt på. Herefter kan du udstikke dine bunde i den rette størrelse.

Trin 4: Samling

Othellolagkagen skal samles i en springform, hvor makronbunden ligger nederst. Smør bunden med marmelade, læg et lag vaniljecreme og læg så en lagkagebund ovenpå. Lagkagebunden toppes også med marmelade og vaniljecreme og til sidst den sidste lagkagebund. 

Trin 5: Glasur

Den mørke glasur røres sammen af flormelis, kakaopulver og kogende vand og smøres ud på toppen af othellolagkagen. Brug evt. en paletkniv til at fordele glasuren.

Trin 6: Marcipanbånd og pynt

Marcipanbåndet, som skal rundt om othellolagkagen, laves af marcipan, flormelis og glukosesirup, der æltes sammen og rulles ud, så det passer til kagen. Når båndet er om kagen, kan den pyntes med flødeskumstoppe, friske hindbær og et drys frysetørrede hindbær.

Nem Othellolagkage

Har du hverken tid eller tådmodig til en helt hjemmelavet Otello lagkage, så er der et par steder i opskriften, du kan skyde genvej. Køb færdiglavede bunde hos bageren eller i supermarkedet. Så sparer du både forberedelses- og bagetid. 

Derudover kan du også købe udrullet marcipan, der er klar til at komme rundt om lagkagen, så du ikke selv skal ælte og rulle marcipanbåndet.

Er Othellolagkage dansk?

Hvorfor hedder det Othellolagkage? Måske husker du Shakespeares teaterstykke af samme navn og kan ikke helt finde koblingen mellem teater og lagkage. Det er, fordi der ikke er en kobling – andet end navnet selvfølgelig. Kagen er opfundet af en dansk konditor omkring år 1900, og dengang var det meget populært at opkalde bagværk efter kulturinstallationer.

Othellolagkage holdbarhed

En Othello lagkage kan holde sig et par dage på køl. Men heller ikke mere! Flødeskummet risikerer nemlig at bliver surt og uspiseligt, hvis den står længere. 

Kan man fryse en Othellolagkage?

Du kan godt fryse lagkagen uden flødeskum og glasur. Så har du først lavet kagen, er det bedst at få den spist op. Mon ikke, du nok skal finde nogle kageglade gæster, der vil elske lagkage-rester?

Mini-Othellolagkager

Du kan også udstikke små runde lagkagebunde og lave mini-othellolagkager. Så kan du portionsanrette dem til dine gæster. De bliver så søde og fine i små udgaver!


Måske du også kan li'