Ostetærte med honning og nødder
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Brie, honning og nødder er en uovertruffen kombination – også i en tærte.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smør springformen, og læg butterdej i, også op ad kanterne.
Pisk æg sammen med fløde, salt, peber og oregano, og hæld det i formen. Læg skiver af brie ovenpå. Bag tærten i ovnen ca. 25 minutter, til den er gylden og sprød, og æggemassen har sat sig.
Rist nødderne let på en tør pande, til de dufter. Afkøl, og hak dem groft. Riv skallen og pres saften af appelsin. Hak rosmarin. Vend nødderne med honning, appelsinsaft, appelsinskal og hakket rosmarin. Fordel nøddefyldet oven på tærten lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk