Ostespecier med ingefær og emmentaler

28. februar 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Brug udstikkerformene til mere end bare brunkager. De fine ostekiksefigurer kan nydes som en salt snack til ost eller et glas vin.

Bemærk
Køletid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

forskellige udstikkerforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland hvedemel, salt, revet emmentaler, revet parmesan og ingefær i en skål.
Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen med fingrene eller en kniv. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Udstik den til forskellige figurer, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 8 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Afkøl kagerne på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse.

Tip!

Udskift stødt ingefær med tørrede krydderurter som timian, rosmarin eller oregano, og servér kiksene som tilbehør til en omgang varm vintersuppe.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar