Ostesoufflé med spinat
25. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En luftig soufflé er ren ostemagi og fungerer perfekt som forret eller tilbehør til en større hovedret. Lav souffléen som det sidste, før I skal spise, for den skal serveres med det samme for at bevare sin puffede højde.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
6 portionsforme, der kan gå i ovnen
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og rør melet i.
Rør til en blank blanding, og tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der piskes.
Vend spinaten i, og kog saucen godt igennem under omrøring, til spinaten er faldet helt sammen. Sluk for blusset.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommerne i saucen, 1 ad gangen, og krydr med salt og cayennepeber.
Rør majsstivelse og gratineringsost i.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i osteblandingen.
Fordel blandingen i 6 smurte portionsforme, og bag souffléerne nederst i ovnen ved 225° i 15-20 minutter ved traditionel varme.
Servér straks, ellers falder de sammen.
Tip!
En god huskeregel, når man laver soufflé, er, at gæsterne venter på souffléen – souffléen venter ikke på gæsterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk