Ostescones med bacon og purløg
24. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Scones behøver ikke altid være søde. Prøv en salt version med ost og urter, der egner sig godt til f.eks. suppe eller et bræt med charcuteri.
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikker, 6-7 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær baconen i små tern, og rist dem sprøde på en varm pande i ca. 5 minutter. Afdryp på fedtsugende papir.
Bland mel, bagepulver, salt og herbes de Provence i en skål. Skær det kolde smør i tern, og smuldr smørret i melblandingen med fingrene – der skal stadig være små synlige klumper af smør i dejen. Tilsæt bacon, cheddar og finthakket purløg, og bland det godt sammen.
Pisk æg og mælk sammen i en skål. Lav en fordybning i midten af skålen med melblandingen, og hæld æggeblandingen deri. Rør dejen sammen med en gaffel, så det hele bliver fordelt, men ikke helt ensartet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og saml den med hænderne uden at ælte.
Pres forsigtigt dejen ud til en tykkelse på ca. 2½ cm. Stik dejen ud i ca. 8 runde scones med en udstikker.
Fordel sconesene på en bageplade med bagepapir, pensl overfladen med sammenpisket æg, og drys med cheddarost.
Bag sconesene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.
Tip!
Dyp udstikkeren i mel mellem hver scone, så den ikke klistrer fast.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk