Ostekiks med parmesan og rosmarin
30. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Knasende sprøde kiks, der passer perfekt til ostebordet og som en skøn snack.
Bemærk
Afkøling, dej: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikker, 5-6 cm i diameter
Sådan gør du
Bland mel, havregryn, rugmel, rosmarin og fintrevet parmesan sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene (eller brug en røremaskine).
Tilsæt æg, salt og friskkværnet peber, og saml dejen, til den er fast og ensartet.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik den ud i 25 små runde cirkler med et glas eller en rund udstikker.
Fordel ostekiksene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl dem på en bagerist før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk