Ostekiks med parmesan og rosmarin

30. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Knasende sprøde kiks, der passer perfekt til ostebordet og som en skøn snack.

Bemærk
Afkøling, dej: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

1 rund udstikker, 5-6 cm i diameter

Sådan gør du

Bland mel, havregryn, rugmel, rosmarin og fintrevet parmesan sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene (eller brug en røremaskine).
Tilsæt æg, salt og friskkværnet peber, og saml dejen, til den er fast og ensartet.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik den ud i 25 små runde cirkler med et glas eller en rund udstikker.
Fordel ostekiksene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl dem på en bagerist før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar