Ostekiks med krydderurter
25. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Forskellige krydderurter pynter disse små sprøde kiks, der smager dejligt at parmesan. Snup et par inden maden, eller servér dem en aften sammen med forskellige slags ost.
Bemærk
Køletid: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv parmesan fint. Skyl og hak 2 stilke rosmarin fint.
Blend ost, mel, salt og finthakket rosmarin i en blender. Tilsæt smørret, og blend dejen sammen. Tilsæt 1 tsk. vand, hvis dejen smuldrer. Brug evt. hænderne til at samle dejen til sidst.
Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. Tænd ovnen på 175°.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem to lag husholdningsfilm. Skyl krydderurterne, og del dem i blade. Fjern det øverste lag husholdningsfilm, og placér bladene på dejen. Læg husholdningsfilmen tilbage, og rul forsigtigt over dejen, så bladene sætter sig godt fast i dejen.
Tryk kiks ud med en kageudstikker, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kiksene i ovnen i ca. 10 minutter. Lad kiksene køle af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk