Ostebord – idéer til ost og tilbehør

4. juli 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Et ostebord er altid en god idé! Det er hyggeligt og nemt, og sørger du for en masse lækkert tilbehør, kan det sagtens blive til et overdådigt måltid

Ingredienser

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180°. Bag pekannødderne i ovnen i 10 minutter. Lad dem køle af.
Hæld sukker og vand i en dyb pande, og lad det smelte og brune til en mørk karamel. Rør balsamico, salt og timian i, og lad det koge ind, til balsamicoen er reduceret til ca. halvdelen.
Hæld pekannødderne i blandingen, og lad det hele boble i panden i et par minutter. Tag timianstilkene op, og hæld nødderne i et glas eller en skål.
Anret ost, skinke og pølse på et stort bræt. Skyl peberfrugt, julesalater og radiser, og skær dem i passende stykker.
Læg det hele på brættet sammen med pekannødderne, og servér med godt brød.

Tip!

De sprøde pekannødder er også gode i salater og sågar som knas til søde retter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar