Ostebord – idéer til ost og tilbehør
4. juli 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Et ostebord er altid en god idé! Det er hyggeligt og nemt, og sørger du for en masse lækkert tilbehør, kan det sagtens blive til et overdådigt måltid
Ingredienser
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°. Bag pekannødderne i ovnen i 10 minutter. Lad dem køle af.
Hæld sukker og vand i en dyb pande, og lad det smelte og brune til en mørk karamel. Rør balsamico, salt og timian i, og lad det koge ind, til balsamicoen er reduceret til ca. halvdelen.
Hæld pekannødderne i blandingen, og lad det hele boble i panden i et par minutter. Tag timianstilkene op, og hæld nødderne i et glas eller en skål.
Anret ost, skinke og pølse på et stort bræt. Skyl peberfrugt, julesalater og radiser, og skær dem i passende stykker.
Læg det hele på brættet sammen med pekannødderne, og servér med godt brød.
Tip!
De sprøde pekannødder er også gode i salater og sågar som knas til søde retter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk