Osteboller med squash

14. juni 2022 af .

Foto: Peter Kam

De lækre osteboller er formet som rustikke brud og skal spises, mens de stadig er lune, og osten er let smeltet. Servér dem f.eks. som tilbehør til suppe.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt lunkent vand, kærnemælk og sukker, og rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen. Skær det bløde smør i tern, og ælt det grundigt ind i dejen, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen er meget klistret.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve lunt i 1 time.
Skyl og riv squash groft. Vrid squashen fri for så meget væske som muligt. Riv cheddarosten.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den flad. Slå ægget ud på midten af dejen, og top med squash, cheddar og rosmarin. Pak dejen ind over fyldet, og hak godt rundt i dejen med en dejhakker, så fyldet fordeles. Dejen bliver nu usammenhængende og meget rustik.
Hak dejen ud i 8 store stykker, og løft de rustikke brud over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 215°. Bag ostebollerne i ovnen i ca. 18 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bruddene let på en rist, og servér dem lune, mens osten stadig er let smeltet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar