Orientalske koteletter med mangospyd og bulgursalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
De stærke krydderier og smagsgivere i marinaden giver et fint modspil til den søde mango. Drys evt. lidt chiliflager på mangospyddene for at give dem mere bid i smagen.
Ingredienser
Udstyr
træspyd
Sådan gør du
Læg spyddene i vand i ½ time.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og fordel den over koteletterne. Lad dem trække i 10 minutter.
Fjern skræl og sten fra mangoen, og skær mangokødet i stykker. Pil rødløgene, og skær dem i både. Sæt mango og rødløg på spyd, og pensl med lidt olie.
Kog bulguren som anvist på pakken. Lad den afkøle. Skyl agurken, flæk den på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i små tern. Rens den røde chili, og hak den fint.
Vend bulgur sammen med agurk, chili og koriander. Rør olie, honning og citronsaft sammen, smag til med salt og peber, og vend dressingen med bulgursalaten. Smag igen til med salt og peber.
Grill koteletterne i 8-12 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Læg først mangospyddene på grillen, når koteletterne er næsten færdige, og grill dem let i 2 minutter på hver side.
Server de grillede koteletter med mangospyd og bulgursalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk