Oreo-tærte
26. juli 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Er du vild med de populære sort-hvide kiks, vil du også elske denne intense chokoladetærte, som har fået fornemt besøg af Oreos både i bunden og på toppen som pynt.
Bemærk
Afkøling: I alt mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene til fine krummer i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummer og salt.
Pres kiksedejen ud i bunden og op af siderne i tærteformen, og tryk dejen godt fast med fingrene. Sæt tærten på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Bag tærten i ovnen i 10 minutter, til den er let sprød. Tag den ud, og lad den køle af på en rist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld fløde og sirup i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter og ganachen bliver flot blank. Rør salt i ganachen.
Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.
Tag tærten ud af formen, anret den på et serveringsfad, og pynt med brombær, blåbær og halve Oreo-kiks. Pensl nogle af bærrene med spiseligt sølvstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk