Oreo-is
20. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Hjemmelavet is på den nemme måde! Isen er uden æg, men med mascarpone og kondenseret mælk, der gør den ekstra lækker og meget cremet.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Tilsæt kondenseret mælk, mascarpone og salt, og pisk det hele sammen til en luftig og ensartet iscreme.
Knus 5 af Oreo-kiksene groft med hænderne, og knus resten af kiksene til fine krummer i en blender eller foodprocessor. Vend begge dele i iscremen.
Fordel isen i en fryseegnet beholder. Dæk formen med husholdningsfilm eller et låg, og sæt isen i fryseren i mindst 6 timer.
Tag isen ud af fryseren 5 minutter før servering. Scoop isen i kugler, og servér med friske skyllede jordbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk