Oreganosauce
14. januar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Oreganosauce passer godt til grydestegt kylling eller stegte kyllingelår med kartofler og masser af surt. Du kan bruge både frisk og tørret oregano til saucen, og derudover får den sin gode smag fra blandt andet hvidvin, skalotteløg og fløde.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Steg det i smør på en pande i 3 minutter, uden at det tager farve.
Tilsæt vin, lad det bruse op og koge ind.
Hæld bouillon og fløde i gryden, og kog ind til ca. halvdelen.
Smag saucen til med masser af frisk eller tørret oregano, salt og peber.
Jævn evt. saucen til en passende konsistens med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Tip!
Servér saucen til grydestegt kylling eller stegte kyllingelår med kartofler og masser af surt. Brug evt. kogevandet fra kyllingen som bouillon eller stegeskyen fra lårene som smagsgiver til saucen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk