Orecchiette med aspargesbroccoli og pecorino
8. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
Orrechiette er pasta, der ligner små ører (deraf navnet). Hvis du ikke kan skaffe det, kan du bruge andre typer tørret pasta.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skorpen af brødet, og smuldr brødet tril grove krummer. Steg dem gyldne og sprøde i olivenolie på en pande, og krydr dem med salt. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt pasta og salt, og kog pastaen, til den er al dente (følg anvisningen på emballagen). Lad pastaen dryppe af (gem 2 dl af kogevandet!).
Rens imens aspargesbroccoli, og snit den groft. Pil og snit hvidløg fint. Steg aspargesbroccoli og hvidløg i olivenolie på en pande i et par minutter, til både blade og stilk på broccolinien er næsten mør. Tilsæt lidt kogevand fra pastaen, og dampsteg i 1-2 minutter. Krydr med salt, peber og chiliflager.
Vend den afdryppede pasta sammen med broccolini, hvidløg og yderligere 1-2 dl pastakogevand på panden. Lad retten simre i 2-3 minutter. Smag til med salt, peber og 2-3 spsk. olivenolie.
Anret pastaen i dybe, varme tallerkner. Top med de ristede brødkrummer og revet pecorino. Servér straks.
Tip!
Hvis pastaretten serveres som en del af et større måltid, er der nok til 6 personer. Skru lidt op for mængden, hvis I vil proppe jer med pasta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk