One pot-pasta puttanesca
30. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Hvorfor skal man bruge flere gryder end nødvendigt, når man laver pasta? Den tanke har den amerikanske tv-personlighed Martha Stewart nok også tænkt, for det er hende, der har gjort "one pot pasta" populær verden over, da hun publicerede en opskrift i sit eget magasin i 2013.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl chili, og hak det fint. Steg hvidløg og chili i olie i 2 minutter i en høj gryde, hvor der også er plads til pasta.
Blend ansjoser og halvdelen af oliven i en blender. Tilsæt blandingen, resterende oliven og kapers på panden, og steg det i 2 minutter.
Skyl cherrytomaterne, og halvér dem.
Tilsæt cherrytomater, hakkede tomater, vand og spaghetti i gryden, og lad det simre i 10-12 minutter. Tjek, om det mangler vand undervejs, og tilsæt i så fald lidt ekstra.
Skyl citronen, og riv skallen. Smag pastaen til med citronskal, salt og peber.
Skyl persillen, og hak den fint. Drys persille over pastaen, og servér den straks.
Tip!
Det er stivelsen i pastaen, som sørger for, at retten bliver lækkert cremet og ikke for våd. Så bliv ikke nervøs, hvis der ser ud til at være en tand for meget vand i gryden til at starte med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk