One pot-pasta caprese med kødboller

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Perfekt hverdagsmad, hvor pasta og sauce tilberedes i samme gryde. Retten er god på kolde dage, hvor comfort food, der luner, er et sikkert hit.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne, vend dem i olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rør kødet med salt. Hak eller riv løget helt fint, og pres hvidløgsfeddene. Skyl og hak persillen.
Rør løg, hvidløg, persille og æg sammen med kødet til en fars. Form små runde kødboller, og fordel dem på bagepladen sammen med tomaterne.
Sæt pladen i ovnen i ca. 15 minutter, til kødbollerne er næsten gennemstegte, og tomaterne rynkede.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i olie i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen, og tilsæt oregano, basilikum, salt og peber.
Hæld hakkede tomater, vand og rødvinseddike i gryden, og lad det koge op. Tilsæt pastaskruer, sæt låg på gryden, og lad det simre i ca. 15 minutter, indtil pastaen er al dente.
Smag saucen til, og vend derefter kødboller og bagte tomater i saucen.
Fordel mozzarella revet i mindre bidder over retten i gryden, og sæt den i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, indtil osten er smeltet.

Tip!

Har du ingen gryder, som kan tåle at komme i ovnen, så hæld retten over i et ovnfad, før den sættes i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar