One pot med havtaske, knoldselleri og linser

Lav en ret, hvor det hele kommer i samme gryde og så faktisk laver sig selv. Her har vi brugt havtaske, og det delikate kød minder smagsmæssigt lidt om hummer.

One pot med havtaske, knoldselleri og linser
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Marinering, fisk: 1 time.

Ingredienser

personer
havtaskefilet
500 g
bladselleri
3 stilke
fennikler
2
rødløg
1
knoldselleri
250 g
frisk mynte
1 bundter
grønne linser
2 dl
grøntsagsbouillon
3 dl

Krydret marinade

frisk ingefær
3 cm
hvidløg
2 fed
stødt spidskommen
1 tsk.
hele korianderfrø
1 tsk.
salt
1 spsk.
tørrede chiliflager
1 tsk.
sød paprika
1 spsk.
bredbladet persille
3 stilke
frisk koriander
3 stilke
olivenolie
4 spsk.

Udstyr

  • en ovnfast gryde eller fad

Sådan gør du

Krydret marinade

Skræl og hak ingefær. Pil hvidløg. Rist spidskommen let på en tør pande. Knus hakket ingefær, hvidløg, spidskommen, koriander, salt, chiliflager og paprika i en morter.
Skyl og hak persille og koriander, og rør det sammen med krydderier og olie.
Pensl fisken på begge side med marinaden (gem halvdelen), og lad fisken marinere i 1 time på køl.
Tænd ovnen på 180°.
Fordel resten af marinaden i en ovnfast gryde eller et ovnfad med låg. Rens bladselleri, og skær dem i skiver. Rens fenniklerne, og skær dem i tynde skiver. Pil rødløget, og skær det i både. Skræl knoldsellerien, og skær den i små skiver. Hak mynten.
Bland alle grøntsager, mynte og linser i gryden eller fadet, og læg havtaskefileten ovenpå. Hæld kogende bouillon ved, læg låg på, og steg retten i ovnen i 30 minutter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'