One pot-lam med kartofler og kokosmælk

9. februar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Fyldig gryderet med lam og den indiske krydderiblanding garam masala. Nyd den med stærk chutney og frisk chili, hvis du vil have retten spicy.

Bemærk
Simretid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Brun lammet godt i olie i en stor gryde i 8-10 minutter. Krydr med salt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Pil løgene, og skær dem i både. Hæld kartoflerne i gryden med kødet, og lad dem stege med i 3-5 minutter. Tilsæt løg, og steg i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt karry og garam masala, og varm kort. Hæld mosede tomater og kokosmælk i gryden, og lad retten simre i ca. 1 time under låg. Spæd op med vand efter behov, og rør jævnligt. Krydr med salt.
Tilsæt mandler de sidste ca. 10-15 minutter af kogetiden.
Skyl og tør spinaten, og vend den i retten lige inden servering. Smag til igen.
Rør yoghurt sammen med salt, hakket mynte, olie og nigellafrø i en skål.
Servér one pot-lam i dybe tallerkner med plukket mynte og koriander. Giv dressing, citronbåde og lune fladbrød til.

Tip!

Du kan strække retten for få kroner ved at tilsætte mere moset tomat og kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar