One pot-kylling med krydderier og kikærter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En velsmagende, krydret ret med masser af fylde fra kikærter, gulerødder og bønner.
Bemærk
Du skal bruge en gryde, der kan tåle at blive sat i ovnen. Tjek, om også låg og håndtag kan tåle ovnens varme. Alternativt kan du bruge en stegeso eller koge retten færdig på komfuret. Ovntid: Ca. 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Partér kyllingen i 8 stykker, og krydr dem med salt og peber. Steg kyllingestykkerne i halvdelen af olivenolien i en gryde, til de er flot brunede på alle sider. Tag dem op af gryden, og læg dem til side. Kassér olien.
Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg dem i resten af olien i gryden, til de er klare og let gennemsigtige.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Vend gulerødder, paprika, kardemommekapsler, kanelstænger og spidskommen med løg og hvidløg i gryden.
Tænd ovnen på 200°. Hæld risene i gryden, og lad det hele stege i et par minutter under omrøring. Skyl og nip bønnerne, og vend dem i gryden. Hæld væden fra kikærterne, skyl dem i koldt vand i en sigte, og afdryp. Vend kikærterne i gryden.
Læg kyllingestykkerne oven på risene med skindsiden opad. Hæld kogende bouillon over, læg låg på, og sæt gryden i ovnen i ca. 40 minutter, til væden er absorberet, og risene er kogt møre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk