One pan-gnocchi a la all'amatriciana

Her er en af de dejligt nemme, fyldige og snaskede hoveretter, du kan lave på selv en travl hverdag. Denne version er toppet med straciatella-ost for ekstra comfort.

One pan-gnocchi a la all'amatriciana
0-30 min.

(0)

10. februar 2025 af Louisa LorangFoto: columbus leth

Ingredienser

personer

One pan-gnocchi

guanciale eller pancetta
150 g
løg
1
hvidløg
2 fed
olivenolie (til stegning)
3 spsk.
tørrede chiliflager
½ tsk.
salt og peber
hvidvin
1 dl
tomatpassata
4 dl
frisk basilikum
1 håndfulde
vand
1 dl
sukker
½ tsk.
gnocchi
500 g

Til servering

stracciatella
200 g
frisk basilikum
2 håndfulde
olivenolie
peber
Evt. blandet grøn salat

Sådan gør du

One pan-gnocchi

Skær guanciale i små tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
Sautér først guanciale i olie på en stor pande i 2-4 minutter, til den er let gylden. Tilsæt løg og hvidløg, evt. sammen med mere olie, og sautér i yderligere 5-6 minutter, til det hele er faldet godt sammen. Krydr med chiliflager, salt og peber. Hæld hvidvin på panden, og lad den koge næsten væk.
Tilsæt tomatpassata, groft plukket basilikum og lidt vand, og lad det simre sammen i et par minutter. Smag til med salt, peber og sukker.
Tilsæt gnocchi, læg låg på, og lad dem simre i saucen i ca. 8 minutter, til de er færdigtilberedte. Smag til, og spæd evt. med vand undervejs, hvis retten tørrer ud.

Servering

Servér retten direkte fra panden. Top med stracciatella, masser af basilikum og et dryp olie. Krydr med peber, og nyd straks, evt. med en skål salat.

Tip!

Har du ikke stratiatella, kan du toppe med buretta eller en god mozzarella.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'