One pan-gnocchi a la all'amatriciana
Her er en af de dejligt nemme, fyldige og snaskede hoveretter, du kan lave på selv en travl hverdag. Denne version er toppet med straciatella-ost for ekstra comfort.

0-30 min.
(0)
10. februar 2025 af Louisa LorangFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
One pan-gnocchi
- guanciale eller pancetta
- 150 g
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie (til stegning)
- 3 spsk.
- tørrede chiliflager
- ½ tsk.
- salt og peber
- hvidvin
- 1 dl
- tomatpassata
- 4 dl
- frisk basilikum
- 1 håndfulde
- vand
- 1 dl
- sukker
- ½ tsk.
- gnocchi
- 500 g
Til servering
- stracciatella
- 200 g
- frisk basilikum
- 2 håndfulde
- olivenolie
- peber
- Evt. blandet grøn salat
Sådan gør du
One pan-gnocchi
Skær guanciale i små tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
Sautér først guanciale i olie på en stor pande i 2-4 minutter, til den er let gylden. Tilsæt løg og hvidløg, evt. sammen med mere olie, og sautér i yderligere 5-6 minutter, til det hele er faldet godt sammen. Krydr med chiliflager, salt og peber. Hæld hvidvin på panden, og lad den koge næsten væk.
Tilsæt tomatpassata, groft plukket basilikum og lidt vand, og lad det simre sammen i et par minutter. Smag til med salt, peber og sukker.
Tilsæt gnocchi, læg låg på, og lad dem simre i saucen i ca. 8 minutter, til de er færdigtilberedte. Smag til, og spæd evt. med vand undervejs, hvis retten tørrer ud.
Servering
Servér retten direkte fra panden. Top med stracciatella, masser af basilikum og et dryp olie. Krydr med peber, og nyd straks, evt. med en skål salat.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner