Omelet med squash, ærter og gedeost
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Skøn omelet med grøntsager og ost på toppen. Den er både nem at lave og passer til stort set alle måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Opvarm en pande med olie, og mas hvidløgsfeddet ud på panden, så det giver smag. Skær squashen i skiver, og steg dem på panden.
Rør æggene sammen med fløde. Fjern hvidløgsfeddet fra panden. Læg salviebladene på panden, og vend salvie og squash sammen. Hæld æggemassen på, og skru ned for varmen.
Bælg ærterne, og tag ca. ⅓ fra til salaten. Drys ærterne på omeletten, og lad den sætte sig. Løsn forsigtigt med en palet rundt i kanten, og fold omeletten sammen.
Skær gedeosten i skiver, og fordel den over omeletten. Pynt med salvieblade, krydr med salt og peber, og steg den færdig.
Skyl og pluk frisésalat, rucola og kørvel. Pil rødløget, og skær det i tynde både.
Pres saften af citronen. Rør olie og citronsaft sammen, og krydr med salt og peber.
Hæld dressingen over salat, kørvel og de sidste ærter. Servér salaten til den lune omelet.
Tip!
Hvis du ikke bryder dig om gedeost, kan den byttes ud med fx feta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk