Omelet med spinat, feta og chili
1. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En omelet til aftensmad er både let og lækkert, når tiden er knap.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og snit fenniklen i tynde strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skyl og afdryp feldsalaten. Vend fennikel og feldsalat sammen med olie og citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber.
Pil og hak løget fint. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Steg løg og peberfrugt i lidt olie på en pande i 2-3 minutter, til de er bløde. Krydr med salt og peber, og tag peberfrugtblandingen af panden.
Pisk æg og mælk sammen med et piskeris i en skål, og krydr med salt og peber. Varm 2 pander op med 1 spsk. smør, og hæld ¼ af æggemassen på hver pande.
Steg æggemassen ved middel varme, til den sætter sig. Skyl og afdryp spinaten. Fordel 1 håndfuld spinat, ¼ af peberfrugtblandingen og lidt smuldret feta på hver pande. Fold hver omelet ind over fyldet, og steg videre i ca. 2 minutter.
Tag omeletterne af panden, og steg de to sidste omeletter på samme måde.
Skyl og hak persillen, og drys omeletterne med persille, resten af fetaen og chiliflager.
Servér de varme omeletter med fennikelsalat og rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk