Omelet med grønne asparges, feta og pinjekerner
28. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En omelet er nem og hurtig forårsmad, når det skal gå lidt stærkt. Lav én omelet ad gangen, og sørg for, at den ikke får for meget, men bevarer en fugtig overflade.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist pinjekernerne let gyldne på en tør og varm pande. Hæld pinjekernerne i en skål.
Skyl aspargesene, og bræk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene igennem på langs, hvis de er meget tykke.
Det nemmeste er at lave én omelet ad gangen. Pisk derfor 2 æg ad gangen let sammen i en skål med en gaffel, og krydr let med salt og peber.
Hæld æggemassen på panden med ½ spsk. olie, og lad den stege i ca. ½ minut. Læg 3-4 grønne asparges på omeletten, smuldr ¼ af fetaosten ud over, og drys med lidt pinjekerner. Steg omeletten færdig i ganske få minutter.
Vip omeletten ud på en tallerken, og fold evt. den ene halvdel af omeletten ind over den anden. Gentag processen, så der bliver 4 omeletter i alt. Pynt med frisk kørvel, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk