Omelet med grønkål, gedeost og valnødder
27. maj 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
En vellykket omelet skal på panden ved høj varme og er færdig, så snart æggemassen er fast. Prøv en version med lynstegt grønkål og knasende valnødder, som giver godt modspil til gedeosten.
Ingredienser
Sådan gør du
Rib grønkål, og skær bladene i tynde strimler. Skær gedeost i skiver.
Pisk æg med salt og peber.
Steg grønkål i olie på en stor pande ved høj varme i 1 minut, og tilsæt æggemassen. Rør rundt i et par minutter med en spatel, indtil det begynder at samle sig.
Læg skiver af gedeost i æggemassen, og skru ned til middel varme.
Lad omeletten bage færdig i ca. 5 minutter.
Hak valnødder groft. Tag lidt fra til pynt, og fordel resten over halvdelen af omeletten. Fold den over på midten, skær den i 4 stykker, og drys med purløg, friskkværnet peber og resten af valnødderne.
Servér straks med groft brød.
Tip!
En skive ristet rugbrød smager også skønt til omeletten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk