Omelet med gedeost, svampe og valnødder

Omeletter så tynde som pandekager serveret med smørstegte svampe, gedeost, frisk spinat og valnødder. En bedre start på dagen fås vist ikke, og opskriften er tilmed både sund, nem og mættende.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kejserhattene i tynde skiver, og steg dem i rigeligt smør på en varm pande. Krydr med salt og peber, og sæt dem til side.
Pisk æggene godt sammen i en skål.
Lav 1 omelet ad gangen (2 æg pr. omelet) på en varm pande med smeltet smør, og vip panden, så du fordeler massen, lidt ligesom når du laver pandekager.
Når omeletten har fået farve og virker nogenlunde fast på undersiden, vender du den og steger den færdig på den anden side. Gentag med resten af æggemassen.
Læg omeletterne på tallerkener. Skyl og tør spinaten. Hak valnødderne groft.
Fordel spinat, gedeost i mindre bidder og valnøddekerner over omeletterne, og top med de stegte svampe.
Fold omeletten sammen, og servér med det samme.

Tip!

Har du en rest piskefløde, kan du komme lidt i sammen med æggene, når du pisker dem. Det giver en dejlig blød æggemasse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
16. december 2019 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar