Øllebrød med flødeskum og bær
5. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Den gamle klassiker ligger muligvis ikke på top 5 over mest yndefulde retter. Til gengæld scorer den højt på smag og gemmer måske på gode barndomsminder. Og så pynter det gevaldigt at toppe grøden med bær og pisket fløde.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr rugbrødet til krummer, og bland det i en gryde med øl, vand, brun farin og salt. Skyl citronen, riv skallen fint, og vend det i gryden.
Kog ingredienserne op ved middel varme under jævnlig omrøring, så det ikke brænder på. Grøden er færdig, når konsistensen er cremet og tyktflydende.
Justér evt. konsistensen ved at tilsætte mere vand, og smag grøden til med farin, salt og evt. lidt citronsaft.
Kog bærrene op sammen med sukker i en gryde, og pisk fløden til blødt skum. Servér øllebrøden med flødeskum og lun bærkompot på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk